Samenvatting: Exscientia kondigt prijsverhoging aan van $ 304,7 miljoen opgewaardeerde beursintroductie en $ 160,0 miljoen gelijktijdige private plaatsingen

OXFORD, Engeland–()–Exscientia plc (Nasdaq: EXAI), een AI-gedreven farmaceutisch bedrijf dat zich inzet voor het ontdekken, ontwerpen en ontwikkelen van de best mogelijke geneesmiddelen op de snelste en meest effectieve manier, heeft vandaag de prijs aangekondigd van zijn openbare aanbieding in de Verenigde Staten van 13.850.000 American Depositary Shares (“ADS’s”) die 13.850.000 gewone aandelen vertegenwoordigen tegen een initiële openbare aanbiedingsprijs van $ 22,00 per ADS, voor een totale bruto-opbrengst van ongeveer $ 304,7 miljoen. Alle ADS’en die in het aanbod werden verkocht, werden aangeboden door Exscientia. De ADS’s zullen naar verwachting op 1 oktober 2021 beginnen te handelen op de Nasdaq Global Select Market onder het tickersymbool “EXAI”. Bovendien heeft Exscientia de verzekeraars een optie van 30 dagen verleend om tot 2.077.500 extra ADS’en te kopen tegen de prijs van de eerste openbare aanbieding, verminderd met verzekeringstechnische kortingen en commissies. Het aanbod zal naar verwachting worden afgesloten op of rond 5 oktober 2021, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.