Christian & Timbers meldt stijging tot 40% van beloning top CEO’s in 2021

CLEVELAND–()–De beloning van top 20 CEO’s zal in 2021 met maar liefst 40% stijgen en de beloning van CEO’s in het algemeen met 20%, volgens een nieuwe studie van het internationale werving- en selectiebureau Christian and Timbers. In 2020 steeg de CEO-beloning met 14,1% (NYT/Equilar).

“De beloning voor de best betaalde CEO’s werd in 2020 sterk beïnvloed door de waardering bij een beursgang en zal in 2021 met maximaal 40% stijgen,” aldus Jeff Christian, CEO, Christian and Timbers. “Er is een direct verband tussen het aantal mega beursintroducties en de omvang daarvan, het aantal CEO’s dat meer dan 100 miljoen dollar verdient en de hoogste beloning voor de top 20.”

Uit de studie van Christian & Timbers blijkt dat meer dan 90% van de top 20 best betaalde CEO’s in 2021 afkomstig zal zijn van recente beursgangen in de tech sectoren SaaS, cyber, AI, data, marktplaatsen, internet, e-commerce, elektrische voertuigen en cloud. De best betaalde CEO’s in 2020, met uitzondering van Elon Musk, die $ 6,6 miljard verdiende (Bloomberg), waren allemaal CEO’s van bedrijven die dat jaar naar de beurs gingen.

Uit de verzamelde gegevens blijkt dat in de eerste helft van 2021 250 beursintroducties werden genoteerd, tegen slechts 218 in heel 2020. (Renaissance Capital: met uitzondering van SPAC’s, closed-end fondsen, directe noteringen en bedrijven met een marktkapitalisatie van minder dan $ 50 miljoen).

Christian voorspelt: “Het aantal zal zeker stijgen tot een totaal van bijna 300, met mega beursintroducties die nog gepland staan voor Stripe, Rivian Automotive en Robinhood.”

In 202 ontvingen 15 bedrijfsleiders beloningen ter waarde van 100 miljoen of meer, vergeleken met 1 in heel 2019 (volgens Bloomberg) Volgens de studie van Christian en Timbers stijgt dit aantal in 2021 met ten minste 40% tot meer dan 20, die stuk voor stuk bijdragen aan de algemene stijging van de CEO-beloning.

De top 5 beursgangen in 2020 kwamen in totaal uit op $ 269 miljard, tegenover de verwachte top 5 in 2021 van $ 383 miljard, een stijging van 42,3% volgens cijfers verzameld door Christian & Timbers (gegevens van Visual Capitalist met betrekking tot de cijfers van 2020 en van Forbes voor 2021).

De mega beursintroducties van 2020 waren: Snowflake, $ 93 miljard, Palantir, $ 50 miljard en Door Dash, $ 49 miljard, (Morningstar). “Voor 2021 omvatten de mega beursintroducties tot nu toe onder andere Coinbase, $ 86 miljard, Didi, $ 72 miljard en Coupang, $ 60 miljard, terwijl een aantal van de grootste nog moeten komen, zoals Stripe dat naar verwachting uitkomt op $ 95 miljard en Rivian Automotive op $ 70 miljard,” aldus Jeff Christian.

De drie belangrijkste gegevensindicatoren van de studie van Christian and Timbers zijn: 1. Toename van het aantal beursintroducties, 2. Stijging van de waardering bij beursintroducties, 3. Correlatie tussen beloning en waardering bij een beursintroductie.

Christian en Timbers heeft kantoren over de hele wereld en is al meer dan 40 jaar ‘s werelds ‘Best Practice Disruptor and Innovator’. Het was het eerste bedrijf met een durfkapitaalfonds en het kan een CEO voor HP, F5 Networks, WebMD en Upwork en Apple’s eerste vrouwelijke directeur tot zijn successen rekenen.

Jeff Christian, auteur van ‘The Headhunters Edge’ en oprichter van Christian and Timbers heeft vier jaar op de Forbes Midaslijst gestaan. Christian is veelvuldig te gast op CNBC, wordt erkend voor zijn leiderschap op het gebied van werving en selectie, vond de eerste CEO voor HP, deed de laatste twee selecties van bestuurders voor Steve Jobs en zorgde voor CEO’s voor F5 Networks, WebMD en Upwork. https://christianandtimbers.com/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.